سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چگونه یک فیزیوتراپ خوب انتخاب کنیم؟


تعریف فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یا فیزیوتراپی روشی برای درمان بیماری ها و اختلالات سیستم عصبی عضلانی با استفاده از وسایل مکانیکی، جریان الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و سایر عوامل فیزیکی است. در این روش ها از ورزش، نور، اشعه ماوراء بنفش و مادون قرمز، گرما و برق استفاده می شود. فیزیوتراپی شاخه ای از پزشکی است. هدف آن پیشگیری، درمان و ترمیم بیماری های افراد، بهبود سلامت و بهبود کیفیت زندگی آنهاست.

تمامی روش های درمانی فیزیوتراپی دارای شواهد و پایه تحقیقات علمی می باشد. و کاملاً با درمان هایی مانند طب فیزیکی، کایروپراکتیک، طب سنتی، ورزش درمانی و ماساژ درمانی متفاوت است.

هدف از کار فیزیوتراپیست

کلمه فیزیوتراپی دو قسمت دارد. فیزیوتراپی یعنی چیزهای فیزیکی و تراپی یعنی درمان. فیزیوتراپی نوعی فیزیوتراپی است و بر خلاف سایر حوزه های پزشکی که از داروها و مواد شیمیایی برای درمان بیماران استفاده می کنند، فیزیوتراپی از یک سری تجهیزات و فعالیت های بدنی برای درمان استفاده می کند.

این کار برای کمک به بیمارانی که دچار حادثه یا زمین خوردن شده اند و یا استخوان هایشان بر اثر شدت زندگی و کار تغییر شکل داده و آسیب دیده است بسیار موثر و مفید است. در صورت عدم تمایل به جراحی می توانید به مطب فیزیوتراپی مراجعه کنید تا از بروز عوارض حین جراحی جلوگیری کرده و دوره درمان را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهید. البته برخی از پزشکان به بیماران خود توصیه می کنند که پس از انجام برخی عمل ها آنها را به فیزیوتراپی ارجاع دهند و فیزیوتراپیست باید این کار را به خوبی انجام دهد.

سه روش اصلی درمان وجود دارد

ورزش درمانی: فیزیوتراپیست با تجویز پزشکی. انجام و آموزش تمرینات درمانی خاص، ماساژ، ورزش در آب (آب درمانی)، درمان بیمار و یا افزایش سطح سلامت.

الکتروتراپی: درمان با دستگاه های خاصی انجام می شود. این دستگاه ها معمولاً برخی از امواج (مایکروویو، مایکروویو، امواج مافوق صوت، امواج الکتریکی) را ساطع می کنند که دستگاه تولید می کند و به روش خاصی تغییر (مدولاسیون) می کند.

مهارت درمانی دستی

فرصت های شغلی و بازار کار فیزیوتراپیست

روش های انتخاب شغل فیزیوتراپی

پس از فارغ التحصیلی می توانید در بیمارستان های خصوصی و دولتی، کلینیک ها، مراکز توانبخشی و انجمن های ورزشی مشغول به کار شوید. و می توانید در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهید. همچنین می توانید در مراکز دیگری مانند هلال احمر نیز کار کنید. البته اکثر فیزیوتراپیست ها مطب های خصوصی دارند. و پس از خرید و اجاره دفتر می توانند پس از خرید تجهیزات مناسب شروع به کار کنند.

فیزیوتراپی در منزل

امروزه با وجود سختی های زندگی، شلوغی مردم و ترافیک در شهرهای بزرگ، مراجعه حضوری به مطب ها و سالن های ورزشی دشوار شده است. برخی از بیماران آسیب دیده که نیاز به فیزیوتراپی دارند، به دلیل کهولت سن قادر به راه رفتن نیستند و نمی توانند خانه خود را ترک کنند، می توانند از خدمات فیزیوتراپی خانگی و فیزیوتراپی در منزل و محل کار استفاده کنند.

یکی از وظایف فیزیوتراپیست ارائه خدمات عالی به این افراد است. در فیزیوتراپی خانگی، فیزیوتراپیست با تمام ابزار و وسایل لازم که در فیزیوتراپی وجود دارد به منزل بیمار می آید تا فیزیوتراپی در منزل و محل کار بیمار انجام شود.

بیماری هایی مانند بیماری های مغزی و عصبی، سکته مغزی، بیماران با مشکلات ارتوپدی مواجه هستند و به دلیل اینکه تحت عمل های جراحی سنگین قرار گرفته اند، سن بالا نمی توانند از خانه خارج شوند و می توانند به مرکز فیزیوتراپی مراجعه کنند یا خیر، در این موارد بهترین روش استفاده از آن است. خدمات فیزیوتراپی خانگی

ایده های دیگر برای ارتقای کار فیزیوتراپیست ها

 

استفاده از فیزیوتراپی تنها به بهبود سیستم حرکتی بدن محدود نمی شود، بلکه باعث بهبود سیستم تنفسی، اعصاب، انواع سرطان ها، بیماری های کلیوی، قلبی و غیره می شود. فیزیوتراپیست ها می توانند در زمینه های مختلفی کار کنند. برخی از این افراد مشروط هستند و ممکن است به طور رسمی فیزیوتراپ ورزشی، فیزیوتراپیست رزمی (نظامی)، فیزیوتراپ مدرسه و موارد دیگر شوند.

کار در یک سازمان رسمی مجموعه ای از مسئولیت های خاص خود را دارد. یک فیزیوتراپیست باید علاقه و اعتقاد واقعی به سلامت بیماران و تمایل واقعی برای کمک به آنها داشته باشد. آنها باید اعتماد بیماران را جلب کرده و از تخصص لازم برای مقابله با مشکلات خود برخوردار باشند. اگر فیزیوتراپیست بخواهد در بیمارستان ها یا کلینیک ها کار کند، ساعات کاری او معمولا تمام وقت است. و بخشی از روز باید از هر کجا که دوست دارد کارش را انجام دهد. اما اگر بخواهند مستقل کار کنند و دفتر کار خود را داشته باشند، مسئولیت انتخاب ساعت کاری خود را بر عهده دارند.

مهمترین زمینه های فعالیت فیزیوتراپی

پیشگیری و درمان عبارتند از:

بیماری ها و اختلالات سیستم اسکلتی عضلانی

بیماری های قلبی عروقی و تنفسی

بیماری های سیستم عصبی محیطی و مرکزی

بیماری های پوستی و سوختگی

درد و کنترل درد

بیماری های شغلی

آسیب های ورزشی

فیزیوتراپیست ها چه مهارت هایی دارند؟

فیزیوتراپی ارتوپدی: رایج ترین تخصص فیزیوتراپی، فیزیوتراپی ارتوپدی است. بیماران تحت عمل جراحی، آرتریت، تاندونیت یا تاندونیت مزمن، کشیدگی و پارگی رباط، کشیدگی یا پارگی تاندون یا عضله، درد پشت یا گردن، مشکلات زانو و آرنج، شرایط شانه، آرنج و مچ دست و بیمارانی که نیاز به انجام توانبخشی پس از ترمیم شکستگی دارند.

کایروپراکتیک: کایروپراکتیک به انواع درمان های دستی مورد استفاده برای درمان ضربه مغزی اشاره دارد.

فیزیوتراپی برای سالمندان: در این تخصص، حفظ تعادل بدن و جلوگیری از زمین خوردن بسیار مهم است.

توانبخشی ورزشی: متخصصانی که به افراد کمک می کنند پس از آسیب یا جراحی بهبود یابند.

بدنسازی و سلامتی. مشاوره و درمان مرتبط با برنامه های بدنسازی و نیازهای سلامتی مانند اضافه وزن، پوکی استخوان، دیابت و غیره.

درمان دست

سلامت زنان: تخصص در مسائل زنان مانند مشکلات بارداری، درد لگن، ناباروری.

توانبخشی صنعتی: به افراد آسیب دیده در محل کار کمک کنید.

فیزیوتراپی کودکان: به کودکان مبتلا به فلج مغزی، اختلالات رشدی، اختلالات سیستم عصبی و مشکلات ارتوپدی کمک می کند.

فیزیوتراپی با آب. در این نوع فیزیوتراپی، خاصیت شناوری، تلاطم، فشار هیدرواستاتیکی و حرارتی آب می تواند به بهبودی بیماران کمک کند.

توانبخشی قلبی ریوی: کار با بیمارانی که نارسایی قلبی، جراحی بای پس یا آنژیوپلاستی داشته اند. یا بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی، آمفیزم (انباشته شدن هوا در بافت های بدن) یا سایر مشکلات مربوط به قلب یا ریه ها.

توانبخشی آسیب های مغزی، آسیب های نخاعی و سیستم عصبی: تمرینات عملکردی، از جمله تمرینات پیاده روی، استفاده از ویلچر، برخاستن از رختخواب یا تمرینات نشستن و غیره.

بازتوانی تعادل، گیجی و سرگیجه.

توانبخشی افراد قطع عضو

مراقبت از زخم.

فیزیوتراپی الکتروفیزیولوژیک بالینی: در این نوع فیزیوتراپی آزمایشات الکترونوروفیزیولوژیک مانند هدایت عصبی و الکترومیوگرافی انجام می شود.

لنف ادم جیاران

پیشگیری و توانبخشی پوکی استخوان.

مطالعه بیشتر: https://payju.ir/content/لیست-مراکز-فیزیوتراپی-شیراز